National Archives of Singapore Building



A safe haven for preserving history

The Project


The National Archives of Singapore (NAS) Building at 1 Canning Rise was revamped with a modern look and upgraded facilities, creating a welcoming and efficient space for the institution's core functions of collecting, preserving and providing access to millions of historical records.

A voluminous area with double-volume space serve as a flexible space for events and exhibitions.

Welcoming and efficient spaces

At A Glance


Area: 8,214 m2

Location: 1 Canning Rise, Singapore

Completion: 2019

Clients:
National Library Board

Scope of Work:
Architectural, CS Engineering, ME Engineering, Interior

New facilities include a new theatre and boardroom within the former ACS school hall.

Modern and enhanced facilities

The Challenge


Originally the Anglo-Chinese Primary School building, the structure’s original concrete scallop canopy and veranda were reinstated to preserve the historical character of the building. To complement URA's plans to pedestrianise Armenian Street, street fencing was pushed back and public walkways were introduced.