Westgate



Holistic design, seamless integration

The Project


The holistic design combines both office and mall to integrate seamlessly with the surroundings. Its naturally ventilated fine grain retail network is filled with a delightful mix of public plazas, sky bridges, art trails, vertical green walls and lined with palm trees, for a vibrant, yet idyllic feel.

At A Glance


Area: 90,769.8 m2

Location: 3 Gateway Drive, Singapore

Completion: 2014

Clients:
CapitaLand Ltd

Scope of Work:
Architectural, CS Engineering

The Challenge


A major challenge addressed was making the naturally ventilated retail network comfortable for shoppers. A blend of passive and active designs, from the use of wind corridors and water features, to vertical planting and lush landscaping show the possibility of a new kind of retail typology in the tropical climate.

Like a conduit, it connects and draws visitors in

Awards


2017
ASEAN Energy Award 2nd Runner-up

2016
LEAF Award Recognition - Outstanding Project

2015
SILA Awards Gold

BCA BIM Awards (Projects) Gold Plus (Arch and C&S)

Not just a mall, it is also a community space