Microsoft Campus, Hyderabad



Collaborative design for the work place

The Project


Microsoft’s largest facility outside of USA, this self-sufficient campus for 3,500 professionals seeks to inspire collaboration, with its interconnected network of streets, work and play spaces. A generous use of glass, aluminum and sandstone cladding presents a simple elegance as a backdrop to the bustling office activities.

At A Glance


Area: 174,013 m2

Location: India

Completion: 2008

Clients:
Microsoft India

Scope of Work:
Architectural, CS Engineering, ME Engineering, Interior

The Challenge


A major challenge was designing a campus and work place that fostered greater collaboration amongst its users. The design phase of the project took on an inclusive approach, with active feedback from stakeholders. The result is a workplace that not only reflected Microsoft’s aspirations but has created active communities within the campus.

Awards


2008
Awaaz Real Estate Awards (CNBC)

US Green Building Council LEED Award

Active social spaces are integral to the work place