The Interlace



Vertical stacking balances density, privacy

The Project


At first glance, the dramatic stacking of 31 blocks is striking and huge at 8 hectares. Yet, the living environment manages to retain a sense of privacy and openness. Eight interconnected courtyards are set amidst lush greenery, filled with way-finding and barrier free access features, to create a community feel.

Almost 90% of the site is traffic free

Most extensive user friendly features

At A Glance


Area: 169,599.8 m2

Location: 180 Depot Road, Singapore

Completion: 13 Sep 2013

Clients:
Ankerite (Pte) Ltd

In Association with:
Office for Metropolitan Architecture

Awards


2015
Skyrise Greenery Award Excellence

BCA Construction Excellence Awards

FIABCI World Prix D’ Excellence Awards World Silver

The International Architecture Award Best New Architecture

The Challenge


The challenge was to create a conducive environment with an expanse of space for living within an unconventional built form. These were achieved through meticulous planning of circulation paths in a hierarchical order, with deliberate planting in sky terraces and courtyards, to create the human scale.