Khalifa University Extension Phase 01



Fostering interactive learning

The Project


The design for Khalifa University’s Science, Technology & Research campus extension seeks to redefine learning experiences by introducing a more collaborative and interactive environment. Instead of providing functional corridor spaces, the creative spine is turned into an open and interconnected social space to foster greater exchange of ideas.

At A Glance


Area: 169,630 m2

Location: Al Saada Street, Abu Dhabi, United Arab Emirates

Completion: 2015

Clients:
Khalifa University

In Association with:
Elite Design & Engineering Consultancy

Scope of Work:
Architectural, Interior

The Challenge


Supporting another 3,000 students, with additional cutting edge facilities, efforts were focused on detailed circulation planning for seamless connections throughout. Public plazas, courtyards and sky gardens were also carved out for greater public interactions, encouraging the growth of a vibrant learning community.

Awards


2015
Middle East Interior Design and Architecture Awards Best Cultural, Institutional and Educational Project

2013
World Architecture Festival Awards (Shortlisted)

The extension will house Abu Dhabi’s first Medical School