LASALLE College of the Arts



“Black box” turned inside out

The Project


Part of an international competition, the design creates a massive “black box” with everything turned inside-out for maximum porosity between the campus and streets. The design becomes a part of art-making. Students are engaged in continuous dialogue with the public and get to experience everything from all angles.

Embracing the city’s diversity and engaging its fabric

Awards


2009
SIA-SDA PUSH Award

2008
SIA Architectural Design Awards Building of the Year

SIA Architectural Design Awards

President's Design Award Design of the Year

At A Glance


Area: 35,000 m2

Location: 1 McNally Street, Singapore

Completion: 15 Feb 2008

Clients:
LASALLE College of the Arts

Art students need to be inspired

The Challenge


The challenge was to design a campus that expressed the college’s spirit and embraced the city’s diversity. From glass panels, to courtyards and alleyways, all spaces were carefully detailed to offer varied ways for interaction, reflection and inspiration, a result of a strong collective team effort.