ION Orchard & The Orchard Residences



Iconic focal point in shopping belt

The Project


Re-imagining the original orchards and reflecting growth from seed to tree, the amorphous cladding and organic design evokes a new energy and spirit. Boasting one of the largest sheltered public space and media wall, it has become the “centre of gravity” in Singapore’s shopping belt.

The Challenge


The team went beyond addressing the challenge of seamless integration with surrounding buildings to redefining the pedestrian experience with new internal and external urban spaces. Lush landscaping was introduced, including a six metre green wall. Throughout the construction, the underground train station remained operational.

Design solutions must ultimately benefit people

Awards


2014
Singapore Good Design Mark SG Mark

2013
FIABCI World Prix D’ Excellence Awards World Gold

2012
MAPIC Awards Finalist

FIABCI Singapore Property Awards Best Retail and Residential (High Rise)

Beauty combined with convenience and functionality

At A Glance


Area: 125,726 m2

Location: 2 Orchard Turn, Singapore

Completion: 6 Oct 2010

Clients:
CapitaLand Singapore Ltd

Sun Hung Kai Properties Ltd