NTU Pioneer and Crescent Halls



A peaceful oasis within the vibrant campus

The Project


A test-bed for green technologies and learning beyond the formal curriculum, design for the hostels creates a peaceful oasis within the vibrant campus. The eight tree-like blocks are sensitively integrated with the landscape to create the experience of being in a rainforest. Students get to come back to lush greenery and cool waters.

At A Glance


Area: 34,964.8 m2

Location: Nanyang Crescent, Singapore

Completion: 2014

Clients:
Nanyang Technological University

In Association with:
Toyo Ito & Associates Architects

Scope of Work:
Architectural

The Challenge


With sustainable design as the key focus, innovative green features were introduced. Utilising the existing topography, an extended water body is integrated with the landscape, functioning like a cleansing system. To reduce the dependence on air-conditioning, ventilation louvers were designed for cross ventilation while ensuring privacy.

Awards


2016
ASEAN Energy Award 2nd Runner-up

BCI Futurarc Green Leadership Award Merit

2015
BCA UD Mark Awards Gold

2013
BCA Green Mark Awards Platinum

Architecture integrated with the natural landscape