Singapore Polytechnic - Design School



Design School at Singapore Polytechnic

The Project


The Design School seeks to inspire greater creativity, discourse and collaboration amongst its students and teachers, reinforcing its role as a leading centre for design pedagogy. The new campus infuses an open and transparent architecture with learning to offer a “living laboratory” environment.

The Challenge


The design of the school had to address the challenges of being located on a sloping terrain. As the site is quite hilly and undulating, elements like ramps and staircases had to be used to mitigate the change in levels.

At A Glance


Area: 6,757.9 m2

Location: 500 Dover Road, Singapore

Completion: 2014

Clients:
Singapore Polytechnic

Scope of Work:
Architectural, CS Engineering, ME Engineering, Interior

Awards


2014
BCA Green Mark Awards Platinum