ITE Headquarters and ITE College Central @ Ang Mo Kio



User-friendly, open and sustainable

The Project


The design reflects lifelong learning, where there is no start or stop points. The Inspirational Street is the centrepiece, with a circulation spine enabling 10,000 students to navigate easily across four schools. Its sustainable architecture including one of the largest Green Wall helps to promote a green-conscious culture.

Vehicles and pedestrians are separated for the safety of all

Awards


2015
SILA Awards Gold

ASEAN Energy Award Winner

BCA UD Mark Awards Platinum

2014
Green Awards - World Landscape Planning Design Competition Bronze

At A Glance


Area: 192,820 m2

Location: 2 Ang Mo Kio Drive, Singapore

Completion: 11 Oct 2012

Clients:
Institute of Technical Education

The Challenge


The key challenge was to accommodate different types of user groups within a relatively tight site, with limited entry points. The approach was to design a variety of interaction spaces and distribute these strategically across the campus, to create a sense of openness and inspire greater interactions amongst all groups.

The campus is opened up, inviting the public in